VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 3. 2024

Marko Hietala in Tarja Turunen sta posnela videospot za skladbo Left on Mars.

11. 4. 2023

Marco Hietala in Tarja Turunen bosta ponovno stala skupaj na odru, in sicer bosta 8. julija v sklopu festivala Z7 Summer Nights v švicarskem mestu Pratteln nastopila kot duet s posebnimi gosti. Svoj nastop oglašujeta kot »symphonic metal dreams«. Ali je to morebitni začetek novega projekta, pa je zaenkrat vprašanje, zavito v tančico skrivnosti.

Avtorica: Tina Urek
16. 12. 2022

Tarja predstavlja video za koncertno izvedbo skladbe Innocence, ki se nahaja na omejeni izdaji v začetku meseca izdane kompilacije Best Of: Living the Dream.

19. 11. 2021

Italijanski melodični metalci Temperance izdajajo danes album Diamanti, o katerem je v intervjuju za Paranoid spregovoril Marco Pastorino. Temperance bodo tudi support band na koncertu solistke Tarje, ki bo v petek, 4. marca 2022, v Kinu Šiška. Pred dvema dnevoma so Temperance med drugim izdali video za pesem Diamanti iz istoimenskega albuma. Pesemi lahko prisluhnete spodaj.

2. 11. 2021

Finska solistka Tarja Turunen in nemški glasbenik ter producent Torsten Stenzel sta najavila projekt Outlanders. Projekt si postavlja kot cilj ustvariti nekaj novega preko mešanice hladnih elektronskih ritmov, edinstvenih kitar in Tarjinih vokalnih sposobnosti. Prvi single Closer to the Sky bo izšel 26. novembra preko založbe earMUSIC. Prihajajoči album bo sestavljalo osem pesmi, v vsaki pesmi pa bo nastopal drug gostujoč kitarist.

9. 7. 2021

Within Temptation so najavili prvo gostjo svojega spletnega koncerta, ki ni nihče drug kot solo pevka Tarja Turunen

6. 5. 2019

Tarja je objavila komad Dead Promises, ki se nahaja na prihajajočem albumu In The Raw. Ta bo izšel konec leta, finsko vokalistko pa boste lahko letos poleti v živo videli in slišali tudi na festivalu Metaldays.

Avtorica: Tina Urek
4. 6. 2018

Nekdanja vokalistka zasedbe Nightwish, Tarja Turunen, je objavila live videospot za komad Love To Hate. Ta se nahaja na prihajajočem solo albumu Act II. Gre za konceptualni live album, ki je bil posnet na svetovni turneji The Shadow Shows. Album bo izšel 27. julija pri earMUSIC.


Avtorica: Tina Urek
19. 2. 2016

Američani Tiles so objavili napovednik za prihajajoči šesti album Pretending 2 Run, ki ga je produciral Terry Brown (Rush, Fates Warning) in izide 15. aprila pri založbi Laser's Edge. Na dvojnem ploščku četvertice iz Detroita bo gostovalo več znanih imen:  Ian Anderson (Jethro Tull), Mike Portnoy (Flying Colors, Winery Dogs, Dream Theater), Adam Holzman (Steven Wilson Band), Mike Stern (Miles Davis), Kim Mitchell (Max Webster), Colin Edwin (Porcupine Tree), Kevin Chown (Tarja Turunen, Chad Smith), Matthew Parmenter (Discipline), Mark Mikel (Pillbugs), Joe Deninzon in Max Portnoy (Next To None). Tracklista je naslednja:

Prvi CD:
Pretending To Run
Shelter In Place
Stonewall
Voir Dire
Drops Of Rain
Taken By Surprise
Refugium
Small Fire Burning

Drugi CD:
Midwinter
Weightless
Friend Or Foe
Battle Weary
Meditatio
Other Arrangements
The Disappearing Floor
Fait Accompli
Pretending To Run (Reprise 1)
Uneasy Truce
Pretending To Run (Reprise 2)
The View From Here
Backsliding

7. 4. 2015
Tarja je objavila posnetek komada Until My Last Breath, ki je del prihajajočega live DVD-ja Luna Park Ride. Ta izide 29. maja pri earMusic. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
1. 12. 2014
A capella zasedba Van Canto je objavila live videospot za njihovo izvedbo komada Fear Of The Dark. Pri izvedbi so se jim na odru pridružili še Tarja Turunen, Victor Smolski (Rage), Chris Boltendahl (Grave Digger) in Andre Matos (ex- Angra). /T.U./

Avtorica: Tina Urek
28. 7. 2014
Spodaj lahko pogledate live posnetek komada Neverlight, ki ga je Tarja odpela na letošnjem koncertu v Rusiji. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
12. 5. 2014
Pevka Tarja Turunen (ex-Nightwish) in priznani bobnar Mike Terrana (vsi ostali bandi na svetu) bosta 30. maja pri založbi earMUSIC izdala posnetek svojega koncertnega projekta Beauty & The Beat. Gre za interpretacijo klasičnih skladb, ki segajo od Bacha in Mozarta do Rossinija, pa tudi rokerskih klasik zasedb, kot sta Queen in Led Zeppelin. Uradni napovednik si lahko ogledate na tej povezavi. /J.G./

Avtor: Gorjanec
4. 11. 2013
Finska vokalistka Tarja je objavila videospot za komad 500 Letters z aktualnega albuma Colours In The Dark. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
2. 10. 2013
Na letošnjem festivalu Metal Female Voices boste imeli priložnost slišati zanimiv duet. Tarji Turunen (ex- Nightwish) se bo namreč na odru pridružila (začasna) pevka zasedbe Nightwish, Floor Jansen. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna